Snart dags för kräftskiva!

Kräftskivornas säsong börjar snart och visst lockar det med härliga augustikvällar, sång, nubbe, nära och kära samt smaskiga kräftor? Börja planera och bjud in till sensommaren och höstens bästa kräftskiva!

34384-kraftskiva

Vi har tidigare skrivit om att man borde äta kött på helger och mer vegetariskt i veckorna för att minska vår enorma köttkonsumtion. Kräftor är skaldjur som faktiskt är bra för vår kropp att konsumera, i och med att kräftsäsongen bara är en gång per år så äter man dessutom inte för mycket av det. En kräftskiva hålls i samband med kräftsäsongen under sensommar och höst. Det finns olika sätt på hur man tillagar kräftor och vad man serverar till, det är helt efter tycke och smak. Oavsett om du bjuder in några vänner, lite släkt eller alla du känner så kan du fixa en kräftskiva. Det är en perfekt typ av tillställning, oavsett hur många man är.

Planering, dukning och mat

Det handlar om att börja planera sin fest i rättan tid och att vara lite kreativ, men det finns saker som man inte får glömma, läs mer. När det gäller sittplatser och dukning är det smart att sätta ut långbord i trädgården eller inomhus. Låna extra bord och stolar av grannar, hyr av en festfirma eller varför inte bygga enkla bord och bänkar av plankor och bockar? Är ni utomhus kan det vara värt at ha ett enklare partytält över bordet. Häng upp kräftdekorationer i tältet och pynta bordet med blommor och ljus. Duka med vanligt porslin och placera ut sånghäften under varje tallrik. Om man vill kan det vara roligt att även ha bordplacering med namnskyltar, där varje gäst får et litet uppdrag att utföra skrivet på baksidan av sin skylt. Lägg ut massor med filtar och tänd myggljus och myggsnurror på flera platser i trädgården. Smart kan vara att ha en sopsäck i närheten av bordet, det blir mycket skräp av skalrester och servetter. När det gäller maten så är det främst kräftor som gäller, men se till att ladda upp med mängder av gott bröd, ostar, västerbottenpaj och sallad att ha som komplement. Dryck kan gästerna ta med sig själva så att alla får det som de gillar. Kommer det vara barn på kräftskivan är korv med bröd eller hamburgare ett bra alternativ till kräftor om de inte gillar det. Det kommer bli en kräftskiva dina gäster sent kommer att glömma!