Ett lyckat kalas på beställning!

Ibland ställs det höga krav på kalaset. Barnen önskar sig gärna fina tårtor föreställande actionhjältar, prinsessor och andra avancerade utföranden. Eller så vill du att din doptårta ska vara lika fin som den som serverades när du själv blev bjuden på dop. Och där står du mitt i kalasplaneringen, bläddrar bland tårtrecept och tänker: hur ska jag lyckas med det här?

Svaret är att du kan beställa en tårta i snygg design och slippa alla bekymmer. Tårtan är kalasets huvudnummer och även om det ser lätt ut på instruktionsfilmer så är det en utmaning att tillverka en tårta som både är snygg och smakar gott. Det vet de flesta som har provat.

Överlåt arbetet till ett proffs

Att överlåta arbetet till någon som verkligen kan det här med tårtor är att göra dig själv en stor tjänst. Att tillverka vackra bakverk görs inte i en handvändning, det krävs mycket träning och erfarenhet för att det ska bli bra.

Vi äter med ögonen, enligt ett gammalt uttryck, och det är viktigt att resultatet blir estetiskt tilltalande. Lika viktigt är det att smakerna gifter sig med varandra och att tårtan blir både unik och god. Det är inte enkelt att skapa en spännande tårta med olika smakkombinationer på egen hand.

Och hur många har inte stått och slitit i köket innan kalaset, med tårtbotten som inte reser sig, glasyr som rinner och marsipanlock som spricker? För att inte tala om den obehagliga överraskningen när du har ställt in en tårta i kylen och den har flutit ut då den ska serveras.

Fördelen med att överlåta arbetet åt någon annan är att du uppger dina önskemål och får din tårta precis så som du vill ha den.

Knepet för ett lyckat kalas

Knepet med ett lyckat kalas är att du som står för kalaset kan släppa pressen och spara din energi till att ta hand om gästerna.

Oavsett om det är ett barnkalas, en fin mottagning eller en avtackning på jobbet så är det skönt att veta att saker ordnar sig på ett enkelt sätt och med ett bra resultat. Det gör att du kan slappna av och tänka på den roliga biten: att umgås med nära och kära samtidigt som ni avnjuter ett fantastiskt bakverk!