Designa och beställ en egen tårta

Dags att fira födelsedag? Att baka tårtor och förbereda bakverk kan vara roligt men också tidskrävande. Något man kan göra är att låta sig inspireras av tårtkreatörer, men beställa tårtan online och få den hemlevererad.

 

pexels-photo-353347Att baka och laga mat i all ära, men ibland vill man bara få tilltuggen levererade till dörren. Något som är mycket populärt är att designa och beställa sin egen tårta. En egendesignad tårta passar lika bra till barnkalaset som till dopet, bröllopet eller för att fira högtider som midsommarafton eller Alla hjärtans dag, så designa och beställ din egna tårta och spara tid som du kan lägga på att planera annat. Enligt en artikel på Sveriges radios hemsida är just designade tårtor en av trenderna för bakverk i år, vilket man kan se på många konditoriers sociala medier. Att glasera tårtorna är något som är populärt men även att spraya dem med chokladspray.

 

Tårtor får allt mer utrymme i media

Att designa egna tårtor är något som blivit mycket trendigt i Sverige. Kanske har trenden tillkommit på grund av TV4:s storsatsning, programmet ”Det stora tårtslaget”. I programmet tävlar åtta deltagare om att skapa tårtor med speciell design genom att utgå efter ett nytt tema i varje avsnitt. Det handlar inte om vanliga jordgubbstårtor, utan om att använda mer komplicerade ingredienser som sockerpasta och guldspray, för att kunna skapa en tårta med en design som sticker ut från mängden. När tårtorna är klara blir deltagarna sedan bedömda utefter kriterier som kreativitet, hur tekniskt snygg tårtan är, samt självklart hur gott den smakar. I USA är tårttrenden redan stor, och specialdesignade tårtor hör till vanligheten. Bakverken ser ofta ut som rena konstverk och det går att lära sig mycket om design på bland annat Youtube. Detta skriver Sydöstran, som gjort en artikel om den självlärda tårtkreatören Majda Ivanovska och hennes företag Cacke By MI.