Bröllop, partytält och god mat

Vad ska man servera gästerna på ett bröllop och hur får du till ett sagolikt men samtidigt prisvärt bröllop egentligen? Tänk på att du lika gärna kan hålla bröllopet i en trädgård med ett partytält och lyktor i träden – det är bara din fantasi som sätter gränserna när det kommer till ditt egna bröllop.

Ska du anordna en fest eller till och med ett bröllop i din trädgård? Med partytält och paviljonger hos Fyndiq kan du skapa en sagolik uteplats att fira event och högtider med vänner, familj och nära bekanta. Men vad finns det att tänka på och vad för mat ska serveras egentligen?

Vad för mat ska serveras på bröllopet?

När det kommer till maten så kan denna antingen följa ett tema eller vara klassiskt. Som det går att läsa om på Köket.se är det viktigt att bröllopsdagen blir en god dag, likväl som rolig, fin och minnesvärd. Där tipsas det om följande rätter att servera gäster:

Vad sägs om machésallad med chévre, örtkryddad grillad kycklingfilé med rostad mandelpotatis och avslutningsvis Amors och Amorinas magiska bröllopstårta. Eller kanske passar det bättre att inleda med en fisk- och skaldjurscocktail för att därefter inta en örtfylld lammstek med honungsslungade morötter och persiljepotatis och avrunda med en oemotståndlig lingonfromage – Köket.se

Tänk på detta för att ordna ett prisvärt bröllop

Om du vill ordna ett budgetbröllop utan att för den delen minska på det vackra och fantasifulla, ja då gäller det att tänka kreativt. En bröllopskoordinator i Metro tipsar om följande:

  • Ha bröllop i din trädgård eller hos någon du känner.
  • Hyr eller köp partytält och dekorera med tyg, vimplar, ljusslingor och blomsterarrangemang.
  • Ha ett brunch- eller lunchbröllop. ”Lunch är billigare än middag” säger Nadine Schultz.
  • Bjud färre gäster, det kostar inte bara mindre ­ det blir även mer intimt.
  • Utnyttja människor i din närhet – du kanske känner någon som är duktig på att göra inbjudningskort eller arrangera buketter.
  • Blommor är kostsamt så tänk på annat som kan fungera som dekoration.
  • Ha ett bröllop under december-mars då det inte är säsong. Då är priserna på det mesta lägre.
  • Köp en klänning second hand eller på en av de lite finare kedjorna. Det är fortfarande billigare än en helt ny bröllopsklänning.
  • Ta allt från en och samma leverantör – då ger de oftast rabatt. Det går även att förhandla om priserna.

Även i Expressen tipsas det om hur du lyckas med ditt bröllop, från planering till genomförande. Sedan är det bara äktenskapet du ska underhålla. Där går det bland annat att läsa om hur man får räkna med att det kostar en del att gifta sig och hålla en bröllopsfest, man får räkna på 1 200 kronor per kuvert och då blir det 25 000 kronor extra om även alla har med sig respektive till bröllopet. Ett bröllop kostar allt från 40 000 kronor upp till flera miljoner kronor, beroende på hur stort eller litet man vill ha det. Det kan med andra ord variera en hel del, vilket är bra att tänka på. Där har du också möjlighet att göra det så prisvärt som möjligt.