Viktigt för en vegetarian

Överväger du att överge kött för en helt vegetarisk kosthållning? Då finns det en hel del saker som du bör känna till – för att du ska få i dig alla vitaminer och mineraler du behöver kan du nämligen behöva addera en hel del kosttillskott i din mat.

Det blir allt mer populärt att äta ekologiskt och vegetariskt, men får du i dig alla vitaminer och mineraler är frågan. Att växla från en kosthållning som inkluderar kött till att exkludera animaliskt helt och hållet är en stor omställning för kroppen och hur bra det än är att äta mer vegetariskt så r det faktiskt en hel del nyttigheter som vi får i oss från det animaliska. Därför är det viktigt att säkerställa så att du får i dig allt du behöver – så det gäller att läsa på ordentligt.

Därför blir fler vegetarianer

Det finns flera anledningar till varför många väljer att sluta äta kött, och mest populärt är det bland unga. Men varför? Här besvarar den kända bloggerskan Therese denna fråga:

Vad ska man tänka på?

Något som kan vara bra att tänka på när man går från animalisk kost till vegetarisk är att få i sig zink, järn och protein som kroppen behöver för att orka med. I tidningen Allas har man samlat en hel drös med bra tips. Till exempel skriver man om att man kan komplettera sin kost med berikade ämnen som innehåller till exempel kalcium, D-vitamin och B12 vilket är extra viktigt när man är ugn framförallt. Något annat som kan vara bra att göra är att äta kost som är berikad med C-vitamin och bra saker att sätta på menyn för en varierad kost är bland annat: baljväxter, olika sädesslag i form av till exempel pasta och bröd, berikad vegetabilisk dryck, livsmedel som innehåller omega-3, grönsaker, rotfrukter tillsammans med bär och frukt såklart.