Kök som inspirerar till bakning och matlagning

Att laga mat och att baka kan vara såväl ett betungande måste som en ren njutning. Genom att inreda köket rätt blir matlagning och bakning till såväl vardag som fest ett rent nöje varje gång.

Att laga mat eller baka är två av livets stora nöjen och det ger en speciell tillfredsställelse att bjuda sina gäster på en hemlagad gryta eller hembakt bröd. För att göra matlagningen och baket ännu mer njutbart är det viktigt att tänka på hur köket inreds, så att det blir lättillgängligt och enkelt, men också inbjudande enligt just ditt tycke och smak.

bakning av kakorVälj rätt spis

Spisen är kökets hjärta. Det är där magin händer och förtrollningen tar form. Att välja mellan olika spishällar är inget du ska stressa igenom. Fundera ordentligt på hur hög effekt du behöver, hur många plattor som krävs och om du behöver en liten eller en stor ugn. Vill du ha induktionshäll eller vanliga plattor? Ta god tid på dig och fatta rätt beslut.

Inbjudande och praktiskt kök

För att inspirationen ska uppstå krävs det både att att köket är inbjudande och att det är praktiskt. Vad tilltalar dig? Ett metalliskt och kliniskt kök som är lätt att göra rent eller ett mer ombonat och mysigt kök med tilltalande färger och vackra inredningsdetaljer.

Oavsett vilket finns det vissa tips för att få köket att bli mer praktiskt. Ett sätt är till exempel att hänga upp de köksredskap du ofta använder i krokar, så att du alltid kommer åt dem. Knivar kan med fördel sättas på en magnetplatta. Förutom att det är praktiskt skapar det också en trevlig stämning. Ytterligare ett tips är att skaffa en köksö som fungerar som en arbets- och avlastningsyta. Det finns få saker som förtar inspirationen som att ha för lite plats när storkoket eller storbaket ska genomföras.

Välj rätt bänkskiva

Fundera på vilken typ av bänkskiva som passar just dina behov. Är det viktigt att den är värmetålig eller vill du komplettera med grytunderlägg? Välj gärna ett material som inte behöver underhållas för mycket och som är lätt att göra rent.