Spännande mat och dekorationer till påskfirandet

Innan du vet ordet av står våren och påsken för dörren. Hur vore det inte då att bjuda in till ett lite annorlunda och nyskapande påskfirande? Läs vidare och få tips på hur du ordnar en helt ny påsk.

Ägg och färgen gult, det är vad vi oftast förknippar med påsken. Så behöver det dock inte vara. Påsken kan lika gärna ha andra färger och smaker. Är du sugen på att fira en påsk som inte ser ut på samma gamla sätt? Kanske till och med en påsk som är lite snällare mot djur och miljö. Då finns massor av roliga tips i den här artikeln.

Vackra påskdekorationer

Är du lite trött på gult och kycklingar? Då finns det massor av andra sätt att dekorera inför påsk på. Varför inte omfamna den pånyttfödelse som påsken faktiskt är och dekorera med vackra vårblommor och kvistar du hittar ute i naturen. Till påsk brukar det finnas mängder av lökväxter i blomsterbutikerna. Botanisera där. Det finns naturligtvis också påskdekorationer att köpa som inte går i gula färger. Varför inte välja att dekorera i lugna naturfärger, massor av påskdekorationer hittar du här på Leilas general store. Där finns allt från vackra fjädrar till konstfullt dekorerade ägg i andra färger än gult.

Satsa på ett grönt påskbord

Visst finns det mat som många svenska hävdar måste finnas på påskbordet, till exempel ägg och sill. Men behöver det vara så? Går det kanske att byta ut de traditionella råvarorna mot vegetariska alternativ? Idag när haven börjar bli utfiskade och när många höns inte mår speciellt bra i sina burar så kan det vara bra att tänka på andra alternativ. Här kan du till exempel läsa om hur du gör en vegansk äggröra som smakar som äkta vara. Gillar du ägghalvor med kaviar på? Byt då ut dem mot avokado som du lägger tångkaviar på, ett veganskt alternativ till rom. Ett alternativ till sill går utmärkt att göra av både svamp och äggplanta. Allt du behöver göra är att förvälla och sedan lägga in i vanlig 123-lag och vips så har du en sill som inte skadar våra hav. Möjligheterna är helt enkelt oändliga om du vågar vidga dina vyer lite grann.