Grilla i helgen

Det verkar som att det kommer att bli ännu en helg av sol och vårvärme i landet. Härligt, så klart – och någonting som du bör göra någonting av. Vårt tips? Grilla! Att grilla är någonting som många förknippar med sommar och bara doften gör en på bra humör. Vi gissar att du redan nu blivit lite sugen? Dåså, plocka fram dina grillredskap och spring iväg till affären för att köpa dig allt du behöver. Receptet? Det kommer här.

Recept på en smaskig grillfredag:

Vi ska då laga en god fläskkarré – en klassisk succé på grillen. Till det kommer det att serveras majskolvar, potatissallad och självklart ett glas rosé. Steg ett: sätt ugnen på 200 grader.

  • Marinad: blanda olja, soja, honung och balsamvinäger med salt samt peppar. Lägg sedan karrén med marinaden och och marinera så länge som möjligt. Om du ska grilla imorgon – gör det redan ikväll.
  • Tvätta och skiva potatis, skala riv och riv jordnätsskockor och skiva vitlöksklyftor. Allt detta lägger du på en plåt och blandar med lite olivolja. Salta rikligt. Baka tills allt fått en fin färg.
  • Karréerna steker du på båda sidorna i 3-4 minuter.
  • När du stekt köttet lägger du majskolvarna och steker dessa lite enkelt. De ska bli varma och inte brända. När du tycker de är lagom grillade lägger du de på en tallrik med parmesanost. Snurra runt majskolvarna och peppra sedan med cayennepeppar. För den som inte klarar stark mat  kan man äta utan.
  • För dressingen river du citronskal och blandar med en matsked olja, honung och basilika.
  • Som sista detalj tillsätter du lite spenat.

Vegetariska alternativ

Detta är otroligt gott och passar till hela familjen. Om det är så att ni har en vegetarian i familjen så kan ni även göra detta recept som vi presenterat tidigare. Det är något som kallas för sallad på plåt och innehåller otroligt mycket gott som exempelvis sötpotatis och ost. Fungerar inte det kan ni välja att grilla haloumi istället för köttet. Glöm inte sedan att grilla försiktigt. Ska du dessutom grilla på balkongen är det viktigt att komma ihåg att det finns regler att förhålla sig till. Dessa hittar du här.