Food-truck serverar mögel

Intresset för vegetarisk och vegansk mat bara växer i Sverige och nu har många restauranger och koncept med enbart sådan mat börjat poppa upp. En helt ny food-truck vid namnet Mögel rullar nu på Stockholms gator och där bjuder man på den veganska produkten tempeh – som är just mögel.

I ett inlägg som vi publicerat tidigare skriver vi om att det är trendigt med mat och att kunna mycket om mat.

”Att kunna mat är nu viktigare än att kunna musik eller litteratur, konstaterar omvärldsanalytiker.” Läs mer.

Mer intresse för vegansk mat

I och med att vi kan mer om mat och blir mer medvetna om vad vi stoppar i oss, har allt fler blivit vegetarianer eller veganer. Utbudet av vegansk och vegetarisk mat är dock inte jättestort men det finns många aktörer som försöker få denna typ av kosthållning att bli mer representerad. Exempelvis har det nu startats en food-truck som bara erbjuder vegansk mat och framförallt ett köttsubstitut som kallas tempeh och är en form av mögel.

Tempeh skapas av mögel

För att food-trucken till största del erbjuder sådan här tempeh har den fått namnet Mögel och den har rullat runt på Stockholms gator i ett par månader nu. Tempeh tillverkas av sojabönor i vanliga fall men hos Mögel kommer den enbart att innehålla svenska ekologiska ärtor. Den annorlunda maträtten skapas när ärtorna bryts ner med hjälp av jästsvampar, bakterier och mögel. Det låter kanske inte så aptitretande med skaparen av Mögel lovar att den bjuder på helt nya smakupplevelser och att den dessutom är väldigt nyttig, skriver Metro.