Smart ”återanvändning”

Vi bör alla dra vårt strå till stacken för att minska matsvinnet. Vissa gör dock redan idag mer än andra. Dit hör företaget Scandinavian Organics.

Matsvinnet stort i dagsläget, och måste minska. Som det ser ut idag slängs en stor mängd fullt tjänlig mat, som frukt, grönsaker och kött, för att den inte anses ha något värde. Grönsakerna kanske är lite fula, och då vill ingen köpa dem, och köttben kasseras fastän de skulle kunna användas till att koka buljong på.

Dessutom eldas ett stort antal värphöns, som blivit för gamla för att användas i kommersiell äggproduktion, helt sonika upp. Detta trots att deras kött är fullt tjänligt. Det är inget mindre än vansinne, om ni frågar mig.

Det tyckte Nils Wetterlind också. Dessutom tyckte han, efter att ha bott utomlands i 20 år, att det var märkligt att det inte gick att köpa färsk buljong i svenska matbutiker. Så föddes idén till Scandinavian Organics, ett företag som tillverkar fond och buljong av köttben och osäljbara grönsaker, råvaror som det inte är något fel på i rent kulinariskt hänseende. Dessutom har man flera charkprodukter i sitt sortiment, tillverkade av ekologiska ”uttjänta” värphöns som annars skulle destrueras. Idag kan man köpa företagets produkter i många livsmedelsbutiker.

Nej, det här inlägget är inte sponsrat. Jag tycker helt enkelt att affärsidén är så himla smart. Därför lägger jag upp företagets reklamfilm också. Ju fler som köper deras produkter, desto bättre.