Restauranger med utländska influenser

De senaste åren har svenskarna verkligen fått känna på en rejäl restaurangboom. Mängder av nya restauranger har öppnats och många av dem har bjudit på helt nya och spännande smaker, tagna från andra delar av världen.

I Svenska Dagbladet kan man läsa att en helt ny restaurang öppnar i Stockholm, med fokus helt och hållet på ramennudlar. Menyn har bara fyra rätter och alla innehåller alltså nudlarna. Krogen har inte bara en liten meny, utan den har även väldigt få sittplatser. Men kärleken till Japan och nudlar märks väldigt tydligt. Ägarna tillverkar sina nudlar helt på egen hand och alla ingredienser i rätterna kommer från lokala producenter och leverantörer. Just ramennudlar har varit väldigt populära i många storstäder utanför Japan en tid nu och man hoppas genom den nya restaurangen att skapa ett intresse för den japanska snabbmaten även i Stockholm.

Genuint och härligt

Den senaste tiden har många nya och spännande restauranger öppnats runt om i Sverige. Svenskarna har nämligen fått ett stort intresse för mat de senaste åren och vi är inte sena med att haka på nya mattrender och testar gärna spännande utländska smaker. I de nya restaurangerna ligger mycket fokus på att laga mat som känns så genuin och så lik originalsmakerna som möjligt. Men man satsar även mycket på att ha skapa en härlig atmosfär i restaurangen och använda rätt restaurangutrustning som skapar de bästa förutsättningarna.

Ivoriansk restaurang

En annan restaurang som öppnats rätt nyligen, som också har fokus på genuina och annorlunda smaker, är den som man kan läsa om här. Den här restaurangen är ivoriansk, med smaker från Elfenbenskusten, och gör förmodligen att Malmöborna får smaka på något som de aldrig testat på förut.