Mer hälsosam med matkasse

Att äta hälsosamt  och träna är någonting som har blivit trendigt de senaste åren. Däremot är det inte alltid lätt att leva efter. Allt för ofta plockar man med sig en godisbit eller två på affären och att komma upp ur soffan för att gå till gymmet är en ansträngning värre än de flesta. Men det går, det handlar bara om att få in en rutin. 

Någonting som underlättar rutinen, och som också blir allt vanligare, är att ha matkasse hem istället för att själv gå och handla mat. Det är någonting som gör att man kan göra ett aktivt och nyttigt val av mat istället för att bli lockad av godiset som finns i matbutiken. Dessutom finns det många olika matkassar att välja mellan, som är anpassade efter det du vill ha. I en artikel från Expressens bilaga Hälsoliv har man listat olika alternativ för den som vill ha en nytt matkasse till hemmet. Bland annat har de listat matlistor med information om:

  • Kostnad
  • Leveransområde
  • Vad som ingår
  • Hur svårt det är att laga
  • Typisk rätt
  • Vem kassen passarv

Mycket vettig artikel som underlättar för dig som vill börja med matkasse. 

Några som var först med matkasse var Linas matkasse. Den startade 2008 och affärsidén om färdiga matkassor som levererades direkt hem spred sig snabbt. Deras idé blev applåderad och välkommen av många och snabbt tjänade företaget ihop det de investerat i företaget – och ännu lite mer än så. Nu är det dock dags för Linas matkasse att sälja. Det skriver man i alla fall i en artikel från Veckans Affärer. Så här står det:

Matleveransbolaget Linas Matkasse är nu ute till försäljning och värderingen uppgår till hundratals miljoner. Ica och Axfood pekas ut som möjliga intressenter, samt även en utländsk konkurrent.

Att Axefood är intresserad av att köpa Linas Matkasse förstärks också i denna artikel från Svenska Dagbladet. Där skriver man att företag kan tänka sig att lägga 400-500 miljoner kronor på att köpa bolaget. Hur det blir återstår att se, men förhoppningsvis kommer inte kunderna att drabbas av ägarbytet.