Hälsotrend och internetbeställningar

Hm, hört talas om den gröna trenden? Well, om inte – läs denna artikel från Svenska Dagbladet. Den lyfter nämligen hur drömmen om bondelivet länge har frodats och hur det skär sig med att vi gärna bor i stan och sitter vid datorn samtidigt som vi föredrar ekologiskt och närodlat. Så här står det:

Adoptera en fjällko, bli fadder åt bin, sponsra en odlingslåda och få viltet hem till dörren. För den som vill värna om djur och natur räcker det numera med några klick på datorn. Som extra bonus laddas självbilden med en air av godhet.

Och det stämmer ju. Det är numera väldigt enkelt att vara en god medborgare. Du kan göra det mesta från datorn och med det ha en större frihet för vad du stoppar i dig. Detta gör även att du som konsument har större makt – oavsett om du söker efter nyttiga alternativ eller inte.

Vad ska vi då göra av denna frihet? Vårt förslag är helt enkelt att njuta. Internet är kommet för att underlätta vår vardag och så ska det även nyttjas. Att exempelvis tillåta sig att beställa vin på nätet för att få hem de sorter som kanske inte säljs på Systembolaget är en perfekt kombination med att beställa hem en ekologisk matkasse för att vara säker på att inte råka köpa ”fel” typ av mat.

Det intressanta nu blir ju vad som kommer att hända i och med den stora frihet som konsumenten har. Kommer det innebära en (ännu större) förändring för varuhusen – kanske så stor att de inte längre kommer att finnas mataffärer eller Systembolag? Tänk hur det gick för skivindustrin – det är inte längre lätt att bara springa ut på stan för att köpa en cd-skiva eftersom skivaffärerna inte längre finns. Men nej, det är en kul att spekulera och jämföra med andra industrier men att oroa sig över att Ica ska stänga ner alla sina affärer behöver vi nog inte göra. Utvecklingen är helt enkelt spännande och det öppnar för möjligheter och förenklar vår vardag. Så ser du ut än så länge och framtiden är helt klart ljus, speciellt i och med att allt fler faktiskt väljer ekologisk mat.