Ät inte Omega3

Alla vet att fisk är något otroligt viktigt att få i sig, och visst vill vi försöka leva så gott som möjligt. Länge har omega 3 kosttillskott varit populära, men nu kommer forskning som visar på att vi kanske ska tänka om på den punkten. 

Omega 3 är ett fettsyrepreparat som många människor väljer att dagligen äta för att de inte äter tillräckligt mycket med fisk. Detta har man inte sett som något problem, förrän nyligen då allt fler forskare hävdar att man inte längre bör äta detta kosttillskott. Kardiologen Karl Johan Tötterman som tidningen Svenska YLE intervjuat menar att kosttillskottet gör att vårt blod tunnas ut, vilket ökar blödningsrisk och är något som patienter som ska opereras måste tänka på. Han ser gärna att man avvaktar med dessa piller tills man sett resultat från vad forskningen säger. Omega 3 finns naturligt i fisk, men självklart är fisk viktigt och något man inte ska sluta med. Vad Omega 3 gör är att påverka trombocyterna, våra blodplättar, som har till uppgift att klibba samman och som med Omega 3 inte fullt gör det. Sedan är det en balansgång för Omega 3 gör att vi får ett starkare skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar. Men, Omega 3 finns inte naturligt i våra kroppar, och inte heller hos fiskar utan fiskarna får i sig Omega 3 från alger. Så, kanske ska vi äta alger eller andra havsväxter, i så fall kan du läsa vidare på denna artikel? Att välja hälsosam mat för att ta hand om hjärnan och kroppen är ett mycket bättre alternativ och som slår alla hälsokostpiller skriver Washington Post, något vi kan hålla med om.

Fiska själv

Vad man ska tänka på är att leva ett så aktivt och friskt liv som man bara kan. Att välja att fiska är en aktivitet som både är bra för kropp och själ och som även kan mätta ens mage. Det är enkelt att handla fiskerullar och andra fisketillbehör för att sedan bege sig ut med lite fika och en god vän.